Designidéer för stenhus

Om du funderar på att renovera eller bygga ett stenhus, kan det vara inspirerande att se hur moderna designtrender kan vävas in i den robusta och klassiska stenstrukturen. I den här artikeln utforskar vi de senaste trenderna inom stenhusdesign, från minimalistisk stil till spännande teknologiska innovationer, och hur dessa kan transformera ditt hem till en levande dröm.

Minimalism och naturliga material

Minimalism står starkt som en ledande trend för stenhus. Den här stilen framhäver rena linjer och öppna ytor som framhäver stenens naturliga skönhet. Genom att låta den avskalade stilen på huset gå ihop med en mjuk och lummig trädgård skapas en fin kontrast. Ofta har minimalistiska stenhus skarpa vinklar och platta pulpettak. 

Denna design är inte bara estetisk utan också praktisk, eftersom de platta taken erbjuder en bra yta för solpaneler, vilket förbättrar husets energieffektivitet. Enplanslösningen av dessa hus ger en tillgänglig boendemiljö som är både elegant och funktionell.

Klassisk design på stenhus

Stenhus behöver inte begränsas till moderna designstilar, de kan med fördel byggas i en mängd klassiska arkitektoniska stilar. Detta kan inkludera klassiska 1 1/2-plans- och 2-planshus med brutna tak. Denna typ av design lämpar sig väl för sten som byggmaterial, vilket ger husen en robust och varaktig karaktär samtidigt som det tillåter för en traditionell och hemtrevlig estetik. Brutna tak, ofta kännetecknande för traditionell europeisk arkitektur, inte bara förhöjer det visuella intrycket utan erbjuder även praktiska fördelar såsom förbättrad rymd i övervåningen och extra förvaringsutrymme. Detta gör stenhus i klassiska stilar till ett attraktivt val.

Är du intresserad av att bo i ett stenhus? Vi finns i Skåne och levererar bland annat stenhus till Båstad, Ängelholm och stenhus till Landskrona. Kontakta oss och påbörja resan mot ditt drömhem idag.